Dettaglio 2020

SOUTO MOURA – VATICAN CHAPEL

Designer Eduardo Souto de Moura
Location Island of the San Giorgio Maggiore, Venezia
Design Team

Tiago Simão Sandim

Anno 2018
Photo credits

Luis Ferreira Alves

Foto esterni

Descrizione del progetto

This chapel is a simple structure, built with large Vicenza stone ashlars carved and joined so that they compose an elongated and partially covered trapezoid. Opening at one of the ends, right by a tree, marks the entrance to the space. A ledge on the inside of the walls offers the visitors a place to sit. The two roof slabs are placed one meter from the rear Wall to let the sunlight pass through. On this wall, behind the stone that can function as an altar, a horizontal line cuts the vertical joint of the stones, carving out a cross on the wall.

Relazione illustrativa del progetto
Scarica la relazione

Foto interni

Disegni tecnici

TORNA ALLA PAGINA DEI PROGETTI